Nieuws

pic

EMPLOYMENT GROUP BREIDT UIT IN TECHNISCHE UITZENDSEGMENT EN PARTICIPEERT IN CIVIELTECHNISCHE BRANCHEGENOOT WERKNU

Werkendam, 24 januari 2022 Uitzendgroep Employment Group B.V. uit Werkendam, onder meer bekend van het technische uitzendlabel Europe@Work, heeft een meerderheidsparticipatie verworven in branchegenoot WerkNu uit Uden. Door de participatie in WerkNu bedient de groep voortaan ook het civieltechnische uitzendsegment. De transactie van Employment Group werd begeleid door overnameadviseur Marktlink Fusies & Overnames, die de organisatie bijstaat in haar groeistrategie.

WerkNu richt zich, samen met dochterlabel IndiviNu als uitzendbemiddelaar, met name op het civieltechnische domein. Voordat aandeelhouders Rosina van Dijck en René Verbruggen actief werden binnen het uitzendsegment en in loondienst traden bij WerkNu, waren zij jarenlang werkzaam voor civieltechnische bedrijven. In 2017 besloten zij WerkNu volledig over te nemen van de oprichters.

Employment Group is in 2009 opgericht door een aantal ondernemers die het lastig vonden om tijdelijk technisch personeel aan te trekken. Vanaf de start was de onderneming met name actief voor opdrachtgevers in de maritieme industrie. Onder leiding van operationele aandeelhouders Martin Jooren en Ruben van Alten is de groep de afgelopen jaren uitgegroeid tot een gerenommeerde regionale uitzendgroep voor professionals in de techniek. Employment Group bemiddelt voor een breed scala aan opdrachtgevers binnen de metaal- en staalbouw. Door de participatie in WerkNu en IndiviNu worden wekelijks circa 450 arbeidskrachten ingezet bij een uiteenlopende groep (technische) opdrachtgevers in de regio Midden- en Zuid-Nederland.

Martin Jooren: “De wijze waarop WerkNu onderneemt en in de markt bekendstaat, sluit naadloos aan op de manier waarop wij binnen Employment Group ondernemen en hoe wij naar de (internationale) arbeids- en uitzendmarkt kijken. WerkNu is als uitzendgroep een logische aanvulling voor ons om als groep actief te worden binnen het civieltechnische uitzendsegment en hier in door te groeien. Het is voor ons extra mooi dat twee ervaren uitzendondernemers als Rosina en René dit avontuur samen met ons willen aangaan.”

De merken WerkNu en IndiviNu worden onder leiding van Rosina van Dijck en René Verbruggen zelfstandig voortgezet. WerkNu wordt voor Employment Group het label waarop het civieltechnische uitzendsegment verder wordt uitgebouwd. WerkNu sluit niet uit dat op termijn nieuwe en zelfstandig opererende fysieke vestigingen worden geopend. Employment Group ondersteunt WerkNu op het gebied van internationale werving, digitalisering, de ontwikkeling van huisvesting, en recruitment.

Overnameadviseurs Sven Peeters, Bart Schouten en Job van Heiningen van Marktlink begeleidden de aandeelhouders van Employment Group bij de transactie. Peeters: ‘’Er is al enkele jaren een consolidatieslag gaande in de uitzendmarkt. Onder invloed daarvan zie je dat binnen het uitzendsegment een verzameling van niet-geïntegreerde bedrijven en uitzendlabels ontstaat. Samen met de aandeelhouders van Employment Group hebben wij medio 2021 een groeistrategie opgesteld om een specialistische en gediversifieerde technische uitzendgroep in Midden- en Zuid-Nederland te creëren en te integreren. In de aankomende jaren beschikken de aandeelhouders over specialistische technische uitzendondernemingen in segmenten als de bouw, hightech, en de olie- en petrochemische industrie’’.

Ruben van Alten: ‘’Als aandeelhouders willen we samen met onze gespecialiseerde partners bouwen aan een breed georiënteerde en stabiele technische uitzendgroep. De beoogde groei moet bij ons altijd gepaard gaan met behoud van onze kernwaarden en de duurzaamheid van ons businessmodel. Dit vertaalt zich bijvoorbeeld naar het aanbieden van éénpersoons woonruimte aan internationale arbeidskrachten, maar ook naar een eerlijke en duurzame prijsstelling richting onze opdrachtgevers. Ook in tijden van arbeidstekorten.”